Strategie

Wij mogen over alles wat vinden en moeten tegelijkertijd de lastige afwegingen maken. Met als uiteindelijk doel allemaal dat mensen die bij ons een huis huren een thuis krijgen. Door een goede woning en een goede woonomgeving.

De afdeling Strategie is verantwoordelijk voor al het strategisch beleid. Denk hierbij o.a. aan gebiedsplannen, huurbeleid, prestatieafspraken met gemeenten, huisvesting van kwetsbare doelgroepen, duurzaamheid en brede advisering van de raad van bestuur.

Hier houden we ons mee bezig

Op al die onderwerpen, achterhalen we wat er gebeurt en vormen we een visie over hoe we de grootste bijdrage kunnen leveren aan de stad. En het maakt niet uit of het gaat om de vraag naar wie onze woningen moeten gaan, of hoe we onze bewoners betrekken bij de keuzes die we maken.

Alle onderwerpen zijn belangrijk. Het is fantastisch dat je met alle relevante thema's bezig bent. Je zit vooraan bij iedere belangrijke keuze en kan echt het verschil maken voor onze bewoners en de stad.

Dit zijn we

Op de afdeling Strategie werken elf mensen met hun eigen aandachtsgebied. Om tot de goede adviezen te komen werken we heel veel samen binnen en buiten de organisatie. Wij zien veel van de organisatie, omdat ons werk zo allesoverstijgend is. Want juist de mensen in de buurten weten heel goed wat er speelt en waar de schoen wringt.

Het is dus geen afdeling van papiervreters of een beleidsstukkenmachine, waar men alleen maar achter het bureau zit. Er wordt uiteraard veel gediscussieerd en we komen eigenlijk altijd tot een gedragen visie, maar niet voordat alle argumenten op tafel liggen.

We zijn trouwens altijd op zoek naar inspiratie. Soms organiseren we bijvoorbeeld inspirerende uitjes, bijvoorbeeld naar een buurt die helemaal in zelfbeheer door de bewoners wordt gebouwd. Prikkelende artikelen en filmpjes delen we gretig en we zijn vaak buiten de deur te vinden. Bijvoorbeeld om een TED Talk te geven of juist te luisteren naar jongeren die thuisloos zijn.

Hier vind je ons

Je vindt ons op een open verdieping met flexplekken, op de vierde etage. Iedereen zit door elkaar en altijd ergens anders, van junior medewerker tot manager. Het is een af- en aanlopen van collega’s met vragen, en zelf zijn we ook te vinden door het hele gebouw, in onze buurten, of bij onze stakeholders. Juist omdat we op alle onderwerpen actief zijn en Rochdale vaak vertegenwoordigen in overleggen met gemeenten, bewoners, bij debatten of kennissessies.

Pepijn Bakker

Adviseur portefeuillestrategie
Het allermooiste is dat mijn werk maatschappelijk relevant is én erg concreet. Het gaat over echte mensen.
Meer weten

Chantal

Neem contact op met ons

Heb je een vraag over een vacature? Of wil je meer informatie? Ik help je graag persoonlijk verder. Stuur me een Whatsapp, of maak gebruik van de andere contactmogelijkheden, en je krijgt snel een reactie.

Chantal

06 247 80 458
csoomers@rochdale.nl

Stel een vraag Stel een vraag

Marleen

06 273 29 797
MWillemsen@rochdale.nl

Stel een vraag Stel een vraag
 

Chantal

De website van Rochdale gebruikt bij bepaalde functionaliteiten cookies. Waar en waarom er cookies in data wordt opgeslagen kan je in onze privacy statement lezen.