Co-making traineeship: Woningstichting Rochdale & Logchies renovatie en onderhoud

Alles leren over ketensamenwerking binnen het gevelonderhoud!
 
Hé Trainee!
Ben jij op zoek naar een eerste baan en wil je een goede kickstart van je carrière? Wij bieden je een traineeship van 16 maanden. Dit doe je bij twee verschillende werkgevers die veel met elkaar samenwerken: Woningstiching Rochdale & Logchies renovatie en onderhoud. Dit noemen we het co-making traineeship. Jij leert alles over het werken binnen de afdeling Vastgoedonderhoud, aan de kant van een woningcorporatie en aan die van de vastgoedadviseur / onderhoudspartner. Dus je leert werken bij een maatschappelijke organisatie én een commerciële organisatie! Als jij enthousiast bent om veel verschillende aspecten te leren binnen het vastgoedonderhoud, dan zit je bij ons goed.
 
Hoe jouw traineeship eruit ziet
Het traineeship duurt in totaal 16 maanden, verdeeld over 8 maanden per werkgever. Je start bij Rochdale óf bij Logchies. Je werkt meteen mee en zo doe je ervaring binnen een resultaatgerichte co-makingsamenwerking (RGS). Zo lever je een belangrijke bijdrage aan onze gezamenlijke opgaves. Er is een werkprogramma samengesteld bij beide werkgevers. Je doet uitvoerende werkzaamheden en daarnaast volg je allerlei opleidingen en trainingen. Je krijgt een werkbegeleider toegewezen, die zorgt voor de dagelijkse begeleiding en deze collega is ook jouw vraagbaak. Ook organiseren we regelmatig intervisie-sessies om aandacht te geven aan jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Kortom, dit co-making traineeship is een veelzijdig programma bij twee werkgevers met alle aandacht voor jou als trainee. Om écht onderdeel te zijn van onze organisaties.
 
Dit ga je doen bij Logchies
De ruim 250 mensen die bij Logchies renovatie en onderhoud werken zijn de kracht van de organisatie. Het team bestaat uit creatieve en gedreven mensen met (een) passie. Wij werken vanuit verschillende beroepen samen voor hetzelfde doel: zorgen voor de verduurzaming en het onderhoud van de woningen van onze opdrachtgevers. Samen werken we dagelijks aan het beste resultaat voor onze opdrachtgevers en de bewoners.
Je doet ervaring op binnen de RGS fasen planvoorbereiding, werkvoorbereiding en uitvoering binnen het team Planmatig Onderhoud. Dit team is verantwoordelijk voor de planvorming, alsook voor de realisatie van planmatig onderhoud. Je leert de vraag te begrijpen vanuit onze opdrachtgevers, anticipeert op hun behoeftes en denkt vooruit. Ook mag jij je buigen over complexe technische problemen & oplossingen. Jij:
 • draait mee bij het inventariseren en inspecteren van objecten op gebied van gevelonderhoud;
 • stelt plannen van aanpak op;
 • stelt projectdocumentatie op, waaronder calculatie en werkbegrotingen;
 • bereid projectuitvoering voor;
 • draait mee bij projectleiding en uitvoering.

Dit ga je doen bij Rochdale
Goede en betaalbare woningen, in sterke buurten, voor mensen met een relatief laag inkomen. Dat is waar Rochdale voor staat, al bijna 120 jaar. Ons speelveld is de metropoolregio Amsterdam. Daar verhuren wij ruim 38 duizend woningen aan zo’n 80.000 bewoners. Rochdale ligt ‘op koers’. We zijn zeer gemotiveerd om een stevige bijdrage te leveren aan het oplossen van de wooncrisis waar we middenin zitten. Iedereen heeft recht op een huis, maar voor veel mensen ligt dat recht ver buiten bereik. De vraag naar betaalbare woonruimte is veel groter dan het aanbod. En er is méér aan de hand. In sommige buurten staat de leefbaarheid onder druk. Bovendien vraagt de dreigende klimaatcrisis om grote investeringen die de duurzaamheid van onze woningen kunnen verbeteren. De uitdagingen zijn groot.
 
Je komt te werken in het team Vastgoedonderhoud. Het team dat verantwoordelijk is voor de realisatie van zowel planmatig als contractonderhoud. Het merendeel wordt uitgevoerd door co-makers c.q. samenwerkingspartners op basis van meerjarige contractuele afspraken. De contractmanagers binnen Vastgoedonderhoud zijn verantwoordelijk voor het maken van alle contractuele afspraken en toezien op de realisatie daarvan. Wat jij gaat doen:
 • Je gaat aan de slag met contractmanagement;
 • je werkt aan de voorbereiding en uitvoering van planmatig en contractonderhoud. Dit is vooral gericht op het gevelonderhoud van onze woningen;
 • regievoeren op de inzet en bijdragen van co-makers en andere samenwerkingspartners.
Wat krijg je van ons?
 • Een mooi salaris van minimaal bruto 2.500,- per maand;
 • een contract van 8 maanden per werkgever, in totaal 16 maanden;
 • een goede werkplek met faciliteiten, zoals een laptop en een telefoon;
 • een fijne informele werksfeer en een omgeving waarin jij jezelf kunt zijn;
 • twee enthousiaste werkgevers met persoonlijke werkbegeleiders/collega’s die voor je klaar staan en je helpen met je ontwikkeling!
Voor het traineeship heb je het volgende in huis:
 • Je rondt binnenkort jouw mbo 4 of hbo opleiding af - of je hebt je diploma net op zak - in een bouwkundige of vastgoedrichting;
 • je vindt het leuk om te werken bij 2 dynamische organisaties die volop in ontwikkeling zijn;
 • je bent leergierig, pro-actief, je werkt graag samen en bent flexibel.

Heb je vragen?
Heb je vragen over het traineeship, twijfel je ergens over of wil je eerst kennismaken? Bel, app of mail ons. We komen graag met je in contact.

Bel, app of mail!
Marleen Willemsen: 0627329797 |  werkenbij@rochdale.nl


De vacature vind je hier!
 

Neem contact op met ons

Heb je een vraag over een vacature? Of wil je meer informatie? Ik help je graag persoonlijk verder. Stuur me een Whatsapp, of maak gebruik van de andere contactmogelijkheden, en je krijgt snel een reactie.

Boris

06 38 57 4355
werkenbij@rochdale.nl

Stel een vraag Stel een vraag
 

Angelique

06 38 57 27 26
werkenbij@rochdale.nl

Stel een vraag Stel een vraag
 

De website van Rochdale gebruikt bij bepaalde functionaliteiten cookies. Waar en waarom er cookies in data wordt opgeslagen kan je in onze privacy statement lezen.