Werk samen voor de buurt bij Rochdale

Groei mee, bouw mee, verander mee.
Wij huisvesten zo’n 80.000 mensen in de regio Amsterdam, in verschillende woningen en in verschillende buurten en wijken.

Met zo’n 550 collega’s staan we al bijna 120 jaar voor het recht op goed en betaalbaar wonen, in sterke buurten, waar je je thuis voelt en kunt meedoen in de samenleving.

Maatschappelijke impact

Huisvesten is veel meer dan alleen het bieden van woonruimte: het gaat om je huis, je straat én je buurt. Samen werken wij elke dag aan de kwaliteit van woningen, de leefbaarheid van onze straten en het contact met onze bewoners. Want ons werk draait om mensen. Werken bij ons betekent dat je maatschappelijke impact maakt.

Professionele ontwikkeling

Hoe we dat doen? Door ons te richten op de professionele ontwikkeling van medewerkers. Zodat jij gezond, geïnteresseerd, gemotiveerd, gestimuleerd en enthousiast blijft. Dat maken we mogelijk met doorgroeimogelijkheden en stages op de eigen en andere afdelingen en binnen andere functies. Verder stimuleren wij medewerkers zich te ontwikkelen op de pijlers:

Flexibiliteit: je gemakkelijk kunnen aanpassen aan veranderingen.
Resultaatgerichtheid: je beslissingen aanpassen op concreet haalbare doelen.
Initiatiefrijk: liever uit jezelf beginnen dan passief afwachten.
Klantgerichtheid: prioriteit geven aan tevredenheid van klanten en collega's.
Samenwerken: een actieve bijdrage leveren aan een gezamenlijk resultaat.

Zodat jij, naast je vakkennis, jezelf ook ontwikkelt op andere vlakken.

Thuis@Rochdale

We werken bij Rochdale op een nieuwe manier. Dat noemen we Thuis@Rochdale. Wat dit inhoudt? De vrijheid en mogelijkheid om je activiteiten dusdanig te organiseren dat jij je optimaal kan richten op het integraal werken aan onze opgaves en daarmee aan sterke buurten.
Je hebt dus de vrijheid om een dag heel flexibel en efficiënt in te delen en daar de werkplek op af te stemmen. Natuurlijk is de invulling daarvan voor elke functie anders.

Door Thuis@Rochdale ervaren collega’s heel veel verantwoordelijkheid en autonomie in hun werk. Thuis voelen, thuis zijn, thuis geven is Thuis@Rochdale.

Diversiteit en inclusiviteit

Je thuis voelen bij Rochdale is belangrijk voor onze bewoners, maar zeker ook voor onze collega’s.
Thuis voelen betekent voor ons; jezelf zijn, fijn en goed kunnen samenwerken, ongeacht sekse, religie, geaardheid, culturele achtergrond en nationaliteit.
 
We zijn een organisatie met een grote maatschappelijke rol. Daarom vinden we het belangrijk dat we een afspiegeling zijn van de samenleving en dat ook blijven, op alle lagen binnen onze organisatie.
Er ligt een grote uitdaging voor ons in de regio Amsterdam. Het tekort aan goede, betaalbare woonruimte loopt op. Voor de kansen die je in het leven krijgt, maakt het steeds meer uit in welke buurt je woont. En met het oog op goed, betaalbaar en duurzaam wonen in de toekomst zijn grote investeringen nodig. Daarom zijn we als bedrijf volop in beweging. Van onze medewerkers vraagt dat creativiteit, denk- én daadkracht. Diversiteit in denken helpt ons deze uitdagingen aan te gaan, maakt het samen werken leuker. Door mensen van een ander geslacht, andere leeftijd, andere nationaliteit actief samen te brengen zijn we effectiever en creatiever en nemen we betere beslissingen waardoor we beter in kunnen spelen op de verschillende wensen en behoeften van onze bewoners.
 
Zorgen voor diversiteit en het creëren van een inclusieve werkomgeving is voor ons dus belangrijk, maar nog niet altijd even vanzelfsprekend of gewoon. Daarom besteden we veel aandacht aan sociale veiligheid en vinden we het belangrijk dat jij jezelf kan zijn binnen Rochdale.
 
In ons laatste medewerkersonderzoek scoorden we op sociale veiligheid een 7,7. Als we zoeken naar nieuwe collega’s, zoeken we zo divers mogelijk naar de beste kandidaat. We werken hiervoor samen met partijen die diversiteit ondersteunen zoals werving- en selectiebureaus en instanties die kandidaten begeleiden met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Ook volgen leidinggevenden bij ons workshops over diversiteit en inclusiviteit en maken ze onderwerpen hierover bespreekbaar in hun teams. In het najaar van 2021 volgen integrale teams bij ons trainingen over hoe je met elkaar omgaat en elkaar respecteert en hebben we aandacht voor diversiteit bij feestdagen en medewerkersactiviteiten.
We zijn er nog niet, maar leren elke dag van en met elkaar hoe we het nog beter kunnen doen.

Neem contact op met ons

Heb je een vraag over een vacature? Of wil je meer informatie? Ik help je graag persoonlijk verder. Stuur me een Whatsapp, of maak gebruik van de andere contactmogelijkheden, en je krijgt snel een reactie.

Boris

06 38 57 4355
werkenbij@rochdale.nl

Stel een vraag Stel een vraag
 

Angelique

06 38 57 27 26
werkenbij@rochdale.nl

Stel een vraag Stel een vraag
 

De website van Rochdale gebruikt bij bepaalde functionaliteiten cookies. Waar en waarom er cookies in data wordt opgeslagen kan je in onze privacy statement lezen.